Heb je letselschade opgelopen als gevolg van een ongeval en wil je de schade claimen? Dan zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet doorlopen, om dit op de best mogelijke manier aan te pakken en een zo’n volledig mogelijke vergoeding van de schade te kunnen ontvangen. Wil jij de door jou opgelopen letselschade claimen? Volg dan de stappen uit onderstaand stappenplan!

Stap 1: Aansprakelijkheid vaststellen

Wil je letselschade gaan claimen? Dan begint dit proces altijd bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij.De aansprakelijkheidsstelling begint eigenlijk al ten tijde van het ongeval; wanneer je verzekeringspapieren in gaat vullen, moet je hierop het verloop van het ongeval duidelijk beschrijven. Hierbij is het dus belangrijk dat je de juiste informatie invult en dat je nooit iets ondertekent wat afwijkt van hoe jij het ongeval beleefd hebt. Zorg er verder voor dat je het kenteken en de contactgegevens van de wederpartij noteert. Noteer ook de contactgegevens van eventuele inzittenden van de auto en andere getuigen van het ongeval. Je kunt later kenbaar maken dat je de wederpartij aansprakelijk stelt voor de opgelopen letselschade door middel van een aangetekende brief. 

Stap 2: Schade vaststellen

Na het ongeval is het belangrijk dat je de opgelopen schade goed in kaart brengt. Maak foto’s van de situatie, de auto en eventuele lichamelijke schade. Ga na afloop van het ongeval altijd naar de dokter en laat je goed medisch onderzoeken. Zorg er voor dat je een verklaring van de dokter en eventuele andere medische (of psychische) professionals ontvangt waarin eventuele fysieke of emotionele schade wordt benoemd. 

Stap 3: Bewijs verzamelen

Nu je de wederpartij aansprakelijk hebt gesteld en de schade hebt vastgesteld, is het tijd om al het bewijsmateriaal te verzamelen. Zorg dat je de gemaakte foto’s goed bewaart, verzamel de verklaringen van de professionals en neem contact op met de getuigen om hun verklaringen op te nemen. 

Stap 4: Hulp inschakelen

Is er sprake van ernstige schade? Dan doe je er goed aan om een letselschade advocaat in te schakelen. Een dergelijke advocaat kan je helpen bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij, kan je ontzorgen op het gebied van bewijsverzameling en kan alle communicatie met derden op zich nemen. Een goede letselschade advocaat is ingeschreven bij het Register en neemt deel aan het Keurmerk Letselschade. De juiste advocaat bevindt zich bij jou in de buurt en staat dagelijks voor je klaar. Woon je in Tilburg? Zoek dan ook een letselschade advocaat Tilburg. Ben je woonachtig in de regio Nijmegen? Kies dan voor een letselschade advocaat in Nijmegen.