Het kan zijn dat je het afgelopen jaar thuis hebt gewerkt en je nog niet de moeite hebt genomen om het jezelf wat gemakkelijker te maken. Je zat nog steeds met je laptop op de bank of aan de keukentafel. Niet handig, maar je had nog steeds het idee dat het maar tijdelijk zou zijn. Steeds meer kantoren komen er echter achter dat thuiswerken geen vermindering van de productiviteit betekent. Zelfs alles behalve dat. En dus is de kans heel groot dat je, ook aan het eind van de coronacrisis, deels thuis kunt blijven werken. Het wordt dus nu echt wel tijd om een goed thuiskantoor in te richten. Hiervoor heb je niet veel nodig, het is wel van belang dat je de juiste spullen kiest. Een displayport kabel is essentieel!

Wat moet je met een displayport kabel?

Werken op je laptop is niet echt comfortabel. Het is dan wel zo fijn als je een extra monitor (of twee) kunt aansluiten. De monitor die je bestelt zal voorzien zijn van een displayport. Deze displayport vereist een speciale kabel om je laptop te koppelen aan je monitor. Deze displayport kabel bestel je gemakkelijk online. Al in 24 uur heb je de kabel in huis. Let wel op met het bestellen: er zijn verschillende soorten kabels.

De inrichting van je thuiskantoor

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het inrichten van je thuiskantoor. Een paar zaken zijn noodzakelijk. Zo heb je echt een bureau nodig. Het liefst een in hoogte verstelbaar exemplaar. Je hebt ook een echt goede bureaustoel nodig. Ook weer een exemplaar dat goed is aan te passen aan jouw zit. Met een bureau en een goede bureaustoel heb je de perfecte basis te pakken. Nu is het nog van belang dat je een goede plek voor deze zaken weet te vinden.

Welke ruimte gebruik je voor je thuiskantoor?

Als je een kamer over hebt, dan is de keuze gemakkelijk gemaakt. Heb je geen kamer over, dan zul je een andere plek moeten vinden om je thuiskantoor in te richten. Hierbij is het belangrijk dat je een rustige omgeving hebt. Een plek waar je niet continu gestoord wordt door de rest van je gezin en de bijbehorende huisdieren. Vergeet je ook niet dat je de ruimte moet hebben om je spullen op te ruimen? Een ladekastje of een kast met planken. In ieder geval een plek waar je je spullen uit het zicht kunt opbergen.